Skip to main content

Montessori tipegőknek

(1-3 éves kortól kezdve)

 • TOP 5 TERÜLET, AMIVEL TÁMOGATHATJUK A GYERMEK FEJLŐDÉSÉT:

  1. MINDENNAPI TEENDŐK: házimunka – takarítás, sütés, főzés, kertészkedés vagy egyéb ház körüli teendők. A kurzusban bemutatom, hogy milyen eszközökkel, melyik életkorban mit és hogyan érdemes bemutatni – bevonni. Videókkal, webshop linkekkel és kiegészítő olvasmányajánlóval.

   Ezek a típusú feladatok nagyon sok előnnyel járnak. Elősegíti a koncentrációt, a logikus gondolkodást, erőnlétet, koordinált mozgást, szem-kéz koordinációt, a problémamegoldást,  az önállóságot… “Valójában az összes olyan készség, amely a későbbi tanulmányi sikerhez és a felnőttkori boldogsághoz szükséges“. – Montessori edu

  2. MŰVÉSZET: zsírkréta, festék, ceruza, gyurma, agyag, homok, varrás, nyomdázás, ollóval vágás.. számtalan módja van, hogy az önkifejezését és finommotoros képességeit támogassuk. Itt sem mindegy azért, hogy miként vannak elől a polcokon, hány darabot adunk egyszerre, melyik életkorban milyen típusú eszköz segíti őt legjobban. A kurzusban linkesítve vannak azok a termékek, amiket szívből (nem szponzor, csak tapasztalatból) ajánlok.

  3. NYELV: Nyelvi és kommunikációs készségek játékos fejlesztése, szókincsbővítés fontos terület. 6 éves korig a gyerekek nyelv iránti szenzitív periódusban vannak, azaz nagyon fogékonyak és kifejezetten nyitottak mindenre, ami az anyanyelvük megismerését érinti. “Éhesek a szavakra” ezt mondta Montessori. Mi pedig igyekszünk ezt a belső késztetést a környezettel támogatni.  A könyvek – olvasás is fontos része. A kurzusban külön pont van erről is.

  4. ZENE: ide tartozhat a zenehallgatás, a hangszerekkel (amire szintén van termékajánló) zenélés, éneklés, mondókázás is. A zene olyan módon tud megérinteni minket, ahogy semmi más. Nincs is jobb ajándék, amit adhatnánk a gyerekeknek, mint hogy megnyitjuk előttük ezt az ajtót.” – Maria Montessori

  5. MOZGÁS: A mozgás nem csak az izmokat testet építi, hanem az agyat is (kognitív képességeket). A mozgás és az agyfejlődés összefügg! A mozgás növeli az idegsejteket körülvevő védőburok képződését. Fejlődik az agya. Szintén jelen van ebben a korban a szenzitív periódus, mozgás iránt. Felnőttként ezt nagyban tudjuk segíteni vagy sajnos hátráltatni is. Később persze lehet korrigálni, de sokkal jobb megelőzni és egy előnyös környezettel támogatni.

  Mindegyik területről külön-külön beszélünk a kurzusban. Termékajánlókkal, kiegészítő extra linkekkel, letölthető pdf-ekkel. Kitérve arra, hogy mit érdemes elkerülni /mire fontos ügyelni. 

Üdvözlök Mindenkit!

A nagysikerű kisbabás videós kurzus folytatásaként itt a bölcsis korosztályra vonatkozó online képzés szülőknek. Igazából mondhatnám azt is, hogy bölcsis + ovis, mert ez a környezetkialakítás / tevékenységek többsége még az óvodás korban is ugyanúgy igaz lesz!

Kisgyermeked van? És
szeretnéd tudatosan támogathatni a természetes fejlődését?
Érdekel, hogyan tudsz a lehető legelőnyösebb körülményeket biztosítani neki?
Szeretnéd már kis kortól gyakorlatba ültetni a Montessori szemléletet? Jó helyen vagy. 

Ezen a nagyon gyakorlatias “Montessori Tipegőknek” videós kurzuson  bemutatom, hogyan tudunk előkészíteni egy előnyös környezetet, ami ÉRZELMILEG ÉS FIZIKAILAG IS gyümölcsöző körülményeket teremt a gyermek fejlődésének kibontakoztatásához. 

Beszélek arról, hogy hogyan tudjuk a természetes fejlődését támogatni a hozzáállásunkkal és a fizikai környezettel. Ezzel segíthetünk a gyermekeknek szilárd alapokat lefektetni az élethez.

TÉMÁK:

OTTHONI TÉR: Külön rész szól arról, hogy hogyan rendezzük be a szobákat – alakítsuk ki az otthonunkat, ami támogatja az önállóságában és a fizikai-mentális fejlődésében. Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni + mit kerüljünk el + mi az amit könnyedén elkészíthetünk otthon is olcsóbban…  ami a fejlődési szintjéhez és igényeihez igazodik. ⮕ Szobáról szobára haladva végigveszem: előszoba, nappali, hálószoba, olvasósarok, öltözőszekrény, fürdőszoba, wc-bili rész, konyha és étkező… több lehetőséget megemlítve. ⮕ Sok sok képpel, videóval, tanácsokkal, extra listákkal és linkekkel, webshop elérhetőséggel. 

TEVÉKENYSÉGEK: Miket csinálhatunk velük? Zene, mozgás, beszédfejlődés és szókincs támogatás, takarítás, főzés – sütés, művészet (kreatív tevékenységek, vágás, ragasztás, gyurmázás, varrás) stb. Ez még a 3-6 éves korosztálynál is releváns!

MONTESSORI ESZKÖZÖK ÉS EGYÉB JÁTÉKOK: itt konkrét ajánlókat láthattok. Melyik életszakaszban – mikor – milyet / mit érdemes / mi – mit fejleszt és miért jó. Szintén képekkel + videókkal + webshoplinkekkel.  

+ DIY ötletek és egyéb extra AJÁNDÉK  letölthető pdf-eket!!! Például az összes öltöztető kártyák, időjárás alapján öltöző tábla, rutin ábra, összefoglaló házimunka lista életkor bontásban, konyhai és takarító eszközök listája néhányat említve!

Videók alatt szöveges összefoglalók, további linkek, könyvajánlók, ha valaki tovább szélesítené a tudását. 

+ BÓNUSZ KÉRDEZZ-FELELEK ESEMÉNY! Elfordulhat természetesen, hogy maradt benned kérdés vagy valamiről bővebben hallanál. Egy élő esemény lesz 2024 elején, amire minden befizető résztvevőt szeretettel várok! VISSZANÉZHETŐ LESZ, úgyhogy ez is egy extra 1 órás hasznos tartalom a leggyakoribb kérdésekről. A kurzus felületén lesz látható az élő utáni napokban.


Átfogó segítség a Montessori szemléletről – hiteles szakmai forrásból! Praktikus tanácsokkal. 

4 óra online videóanyag felvételről + letölthető pdf-ek, linkek, könyvajánlók

 • Mikor:

  Nem vagy időhöz kötve. Bármikor, amikor készen állsz. Saját tempódban, bárhonnan, az általad preferált időpontban nézheted végig a videókat. Megállíthatod, újrahallgathatod, átugorhatod… Teljesen rajtad függ. Felvételről megy. 

 • Hossza:

  Átfogó videóanyag
  ∼ 30 perc hozzáállás és szemlélet
  1,5 óra szobák berendezése 
  1,5 óra tevékenységekről (művészet, zene, mozgás, beszéd, ház körüli teendők)
  1 óra Montessori eszközökről, játékokról

 • Ára:

  50 EUR (∼ 19 200 Ft)

 • Jelentkezés:

  Ezen az oldalon ALUL a “Megvásárolom” kék gombra kattintva, majd a szükséges mezők kitöltésével. Fizetés után már hozzá is férsz a kurzus anyagához.

 • Helyszín:

  100% online! A befizetés után már kezdheted is nézni a videós tartalmakat.  

 • Fizetés:

  Megvásárolom” gombra kattintva ⬇ alul ezen az oldalon. A fizetés gyors és biztonságos: egy kattintással fizethetsz Apple Pay vagy bankkártya segítségével.

  Minden adat titkosított csatornán keresztül áramlik, garantálva a maximális adatvédelmet és biztonságot.

Mit tartalmaz pontosan?

VIDEÓ ANYAG

 • Szemlélet és hozzáállás 

 • Otthonunk BERENDEZÉSE – szobáról szobára, bútorok és egyebek

 • TEVÉKENYSÉGEK (bölcsis és ovis korban is alkalmazható ötletekkel)

 • Konkrét JÁTÉKOK – eszközök 1-3 éves korban

A kurzus részeként:

 • Ajándék letölthető pdf anyagok: ruha kártyák, rutin tábla, időjárás poszter, eszköz lista stb.

 • Linkek: weboldalakhoz – webshopokhoz / online videókhoz / cikkekhez

 • Könyvajánlók a témákkal kapcsolatban

KÉRDEZÉSI LEHETŐSÉG

Élő online kérdezz-felelek: erről készül felvétel és később is megnézhető lesz. Válaszolok a leggyakoribb kérdésekre + résztvevők is tudnak kérdezni.

+ A résztvevők jelentős kedvezményesen vehetnek részt egyéni tanácsadáson, ha személyre szabott segítséget szeretne kapni

Kisgyermekes szülőknek (1-3 évesek), akik már kezdetektől szeretnék támogatni a gyermeküket abban, hogy maximálisan kiaknázhassa a benne rejlő lehetőségeket! Montessori szemlélettel.

Itt tudod megvásárolni ➔ 

Ez a kurzus főleg az otthoni környezetről szól (beleértve a felnőttet – személyeket is), de kitér a konkrét dolgokra. Életkor-specifikus játékok, bútorok, berendezések, tevékenységötletek… képekkel és videóval bemutatva.

Mindemellett továbbra is hiszek abban, hogy a Montessori egy szemlélet és az otthoni környezet nem csak tárgyakból áll. Úgyhogy szó esik közben a megfelelő hozzáállásról / a kommunikációról = a felnőtt szerepéről.

Kattints ide a vásárláshoz:


“A kisgyermek befogadó elméje minden éltető elemét a környezetéből szerzi. Itt kell eligazodnia, és felépítenie magát abból, amit magába szív. Különösen az élet kezdetén kell tehát a környezetet a lehető legérdekesebbé és legvonzóbbá tenni.” – Maria Montessori

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Gyakori kérdések

Milyen korosztályról van szó?

Bár a neve alapján azt gondolhatod, hogy csak 1-3 éves korosztály, DE

mind a fizikai tér (hol alszik, hogy néz ki egy előszoba, mire lesz szüksége egy fürdőszobában…) ez ugyanúgy érvényes később is! 1-3 éves kor körül  kialakítjuk és ez maradhat nyugodtan ovis korban is!

Ugyanúgy a tevékenységeknél! Itt is a házimunka, takarítás, főzés – sütés, zenehallgatás, szókincsbővítő kártyák, szabad mozgás, kreatív tevékenységek – rajzolás, festés… nos ez mind mind érvényes nagyobb gyerekeknél is.

Egyedül a puzzle, formabedobó játékok, amik inkább tipegő specifikusak és az óvodai eszközrendszerre nem térek ki (nincs a tipegőkurzusban számolás, színtanulás, olvasás- írás például). Tehát a Montessori specifikus eszközökön kívül a kurzus 80%-a 1-6 éves korosztályra vonatkozóan hasznosítható.

Kiknek ajánlod?

Kisgyermekes szülőknek, akik tudatosan szeretnék támogatni a gyermek  ✅ szellemi ✅ érzelmi ✅ fizikai fejlődését. Akit érdekel a Montessori és szeretné a gyakorlatba ültetni otthon ezt a csodálatos szemléletet.

Akár ajándékba barátnőknek – rokonoknak is. Írjatok e-mailt, ha másnak vennétek és készítünk utalványt!

Mi az amire nem tér ki?

Jó tudni, hogy mire is fizet az ember, ugye? Mit várhatunk el és mit nem. Ha bizonytalan vagy a kurzus tartalmával (valami konkrétan érdekel, hogy lesz-e benne vagy sem és milyen mélységekben), akkor nyugodtan írj egy üzenetet és segítek eligazodni!

Ez a kurzus elsősorban szülőknek szól.  Nem célja a  pedagógus szintű mély Montessori szakmai ismeret tanítása. Ha szakmai továbbképzés érdekel, akkor írj egy e-mailt, mert szoktam tartani élőben csoportos workshopokat intézményeknek (bölcsődéknek és óvodáknak)!

+ A kurzusban (a környezet kialakítása és Montessori pedagógia szemszögből) lesz szó mozgásról + beszédről + étkezésről + alvásról is, de nem vagyok logopédus, szoptatási tanácsadó, alvásszakértő, védőnő, pszichológus stb. A témákban sok esetben ajánlok szakmai oldalakat linkekkel (videók alatti leírásban),  de én nem térek ki olyanokra, hogy mit tegyünk, ha nem eszik – pontosan mit mennyit mikor egyen / aludjon vagy nem alussza át az éjszakát / nem kúszik / bili problémák stb. Minden területnek meg van a maga szakembere (ez egy külön szakma – probléma vagy gyanú esetén mindig érdemes egyénileg utána járni) – én pedagógusként teszek említést ezekről. 

Nem lesz részletesen szó a “hisztikezelésről” / fegyelmezésről (erről van egy külön kurzusom)! VISZONT kedvezményt kapnak a résztvevők, hiszen szorosan kapcsolódik a témához. Illetve egyéni konzultációk során is tudok segíteni! A hozzáállást és a tiszteletteljes interakcióra kitérek, de a fegyelmezés – határok és “kihívásokkal teli szituációk” nem lesz fókuszban.

A Montessori alapelvek, Maria Montessori élete, intézményi alkalmazása, Montessori specifikus fogalmak (szenzitív periódus, agyműködés stb) is egy külön kurzus – a Montessori Alapok – része. 

Meddig lesz elérhető a videós kurzus?

A videókat egy online felületen tudod nézni, saját tempódban és általad kiválasztott időpontban haladhatsz a leckékkel. Nincs határideje! 

Ha például még pici a babád valamihez, később is itt lesz a videó. Bármikor be tudsz lépni és újrahallgathatod / folytathatod. Korlátlan ideig!

A BELÉPÉSI LINKET (jelszavaddal) MENTSD EL! Ha nem kaptad meg, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot emailben: info@montessorijunior.com

Milyen IT eszközökre van szükségem a kurzus részvételhez?

A legfontosabb, hogy legyen stabil internet elérésed a használni kívánt eszközön.

Érdemes olyan eszközről részt venni, aminek elég nagy a kijelzője, hogy jól látható legyen a prezentáció.  Én ezért inkább az asztali számítógépet vagy laptopot javaslom, de ha telefonról vagy táblagépről szeretnéd követni, azt is megteheted. Minden eszközön működik. Csatlakozhatsz asztali számítógépről/ laptopról, Androidról / iPhone-ról/ iPadről. 

Bármilyen böngészőből meg tudod nyitni, csak rá kell kattintani! MENTSD EL a regisztrációd után és ügyelj rá, hogy érvényes e-mail címmel regisztrálj. Javaslom, hogy inkább gmail-es fiókkal.

Hogyan tudok jelentkezni?

DECMBERTŐL lehet jelentkezni. A videós kurzus részletes leírásánál alul található kék “MEGVÁSÁROLOM” gombra kattintva. Ez előhoz egy oldalt, ahol az alapadataid (e-mail cím, név, ország) és a fizetéshez mód kiválasztásával – ahhoz szükséges információk megadásával tudod véglegesíteni a vásárlásod.  “Vásárlás befejezése” gombra kattintva.

Ha befizetted, utána már ott is lesznek a videók és kezdődhet a kurzus.

Minden résztvevő saját, egyéni email-címét érdemes megadni! Az űrlapon beírt e-mail címre fogod megkapni a belépési linket.

Adhatom ajándékba, utalványként a kurzust?

Igen. Karácsonyra, születésnapra… Ajándékutalványt (pdf) is küldök, amit kinyomtatva vagy elektronikusan átadhatsz az ajándékozottnak.

Kérlek ez esetben vedd fel velem a kapcsolatot e-mailben: info@montessorijunior.com

Lehet más módon is fizetni?

Online banki utalás is lehetséges. Ha ezt szeretnéd, akkor kérlek külön írj rám!

Tudok majd kérdezni?

Ez az online kurzus egy előre felvett videóanyag, ezt csak hallgatni tudod. DE lesz egy alkalom, amikor összegyűjtöm a beküldött kérdéseket és megválaszolom egy élő eseményen + felteheted te is a sajátod! Ha nem tudsz részt venni vagy lemaradtál róla, akkor is visszanézheted. Ebből is sokat tanul az ember.

Ha egyéni szituációt érint a kérdésed vagy komplexebb – hosszabb témát, akkor inkább egyéni konzultációt javasolok. Itt nem csak általános ajánlókat kaphatsz, hanem a saját élethelyzeteteknek – a gyermeked érdeklődését és fejlődési szintjét figyelembe véve találunk közösen egyéni / személyre szabott megoldást: játékokkal / fegyelmezéssel / kommunikációval kapcsolatban:

Erről ITT találsz bővebb információt.

Nem kaptam e-mailt a jelentkezésem után, mit tegyek?

Jó email címet adtál meg (gmail címek minden esetben működtek eddig – érdemes ezzel regisztrálni)? Érdemes megnézni a spam mappát, sokszor sajnos oda teszi az üzenetem.

Tudsz új jelszót igényelni. 

Továbbra sem? Semmi gond. Én látom a rendszerben minden befizető nevét. Tudok új jelszót / új email címet is megadni. El tudom küldeni a belépési linkedet is közvetlenül.Írj rám: info@montessorijunior.com e-mailben 

Le lehet mondani?

Mivel azonnal a kezedben van a tudásanyag (online szolgáltatás), nincs mód visszatérítésre vagy módosításra. 

Van még kérdésed?

Ha felmerülne benned bármilyen kérdés a vásárlás előtt vagy bizonytalan a kurzus tartalmával kapcsolatban (egy téma például konkrétan érdekel, hogy lesz-e benne vagy sem és milyen mélységben), akkor nyugodtan írj és szívesen válaszolok!

ITT ÍRHATSZ ÜZENETET