Skip to main content

Montessori alapok

Üdvözlök mindenkit!

Örülök, hogy itt vagy és szeretnéd alaposabban megismerni ezt a csodálatos szemléletet, amivel tudatosabban támogathatod gyermeked igényeit, természetes fejlődését.

Ezen a “Montessori Alapok” webináron bemutatom nektek mi is az a Montessori pedagógia, honnan ered + végigvesszük a főbb elveket (általános ismeretető szinten). Találtok letölthető pdf-eket, linkeket, könyvajánlókat, ha valaki tovább szélesítené a tudását. 

Témák között szerepel például az önállóság, szenzitív periódusok, megfigyelés, gyakorlatias tanulás, szabad mozgás…stb. Ez a szemlélet / mindset maga – nem a konkrét eszközök vagy játékötletek.

3 óra online videóanyag felvételről  + letölthető pdf-ek, linkek, könyvajánlók

 • Mikor:

  Nem vagy időhöz kötve. Bármikor, amikor készen állsz. Saját tempódban, bárhonnan, az általad preferált időpontban nézheted végig a videókat. Megállíthatod, újrahallgathatod, átugorhatod… Teljesen rajtad függ. Felvételről megy. 

  A kurzus résztvevőinek ajándék: féláron 60 perc egyéni személyre szabott konzultáció velem. Ha elvégezted és érdekel ez a lehetőség, akkor írj email-t!

 • Hossz:

  3 órás videóanyag 

 • Ára:

  25 EUR (∼ 9 500 Ft)

  Magyar bankkártyával is könnyedén fizethetsz, nincs szükség külföldi bankszámlára vagy euró alapú kártyára.

 • Jelentkezés:

  Ezen az oldalon ALUL a “Megvásárolom” kék gombra kattintva, majd a szükséges mezők kitöltésével. Fizetés után már hozzá is férsz a kurzus anyagához.

 • Helyszín:

  100% online! A befizetés után már kezdheted is nézni a videós tartalmakat. 

 • Fizetés:

  Megvásárolom” gombra kattintva ⬇ alul ezen az oldalon. A fizetés gyors és biztonságos: egy kattintással fizethetsz Apple Pay vagy bankkártya segítségével.

Mit tartalmaz pontosan?

3 ÓRÁS VIDEÓ ANYAG

 • Mi az a Montessori?
 • Honnan indult?
 • Miben más ez a szemlélet?
 • TOP 10 legfontosabb Montessori-alapelv és tippek az otthoni megvalósításukhoz

A kurzus részeként:

 • Linkek: weboldalakhoz / online videókhoz / cikkekhez.

 • Extra letölthető pdf anyagok

 • Könyvajánlók a témákkal kapcsolatban

Egyéni konzultációs lehetőség féláron

A kurzus résztvevői -50% kedvezménnyel vehetnek részt egyszeri 60 perces személyre szabott online tanácsadáson. Ahol a felteheted a kérdéseid és kitérhetünk az egyéni dolgokra is.

 • Érdekel a Montessori, de nem tudod hol kezdjed?
 • Jól jönne egy átfogó ismertető hiteles forrásból?
 • Tanácsokra van szükséged, amik segítenek az otthoni megvalósításában?

Jó helyen vagy. Itt tudsz jelentkezni. ➔

Ez a kurzus
egy ismertető tájékoztató a szemléletről, a fejlődési sajátosságokról, alapelvekről. Ez most nem fizikai dolgokra, eszközökre, játékokra fókuszál.

Pont azt szeretném bemutatni, hogy mennyi mindent lehet alkalmazni anélkül is, hogy bármit is vásárolnánk. Én abban hiszek, hogy a Montessori egy szemlélet, egy életforma. Ennek (ha már ismerjük) jó kiegészítői lehetnek a játékok, de ez csak egy szelete a sokrétű egésznek.

Gyakori kérdések

Milyen korosztályról van szó?

Elsősorban a 0-6 éves korosztály számára releváns információk hangoznak el. Hogyan működik az agyuk, miként tanulnak, hogyan érdemes a saját hozzáállásunkat tudatosítani ahhoz, hogy a lehető legoptimálisabb körülményeket teremtsük az ő fejlődésükhöz / igényeikhez.

DE mivel ez nem az eszközökről, bútorokról vagy feladatötletekről szól, így minden korosztálynak releváns. Ez a webinár a szemléletre épül, megérteni az alapelveket és gondolatokat, amikkel jobban támogathatjuk a gyermekünk valódi igényeit és természetes fejlődését. Az alapelvek (mint például tisztelet, szabad mozgás, önállósság és sok más, amiről szó lesz) szem előtt tartásával pedig nem csak gyermekünk személyiségfejlődését segítjük, de megteremthetünk egy kölcsönös tiszteletre épülő kapcsolatot.

Ezeket természetesen egész gyermekkorban tudjuk alkalmazni. Hiszem, hogy sosem késő elkezdeni és változtatni, fejlődni. A szülőség egy folyamatos tanulás, együtt tanulunk és hibázunk a gyermekeinkkel. 

Kiknek ajánlod?

Várandósoknak + kisgyerekes szülőknek, nagyszülőknek és pedagógusoknak is. Egyszóval mindenkinek, aki tudatosan szeretné támogatni a személyiségük kialakulását, érzelmileg és testileg.

Bárkinek, aki többet szeretne megtudni a Montessori szemléletről. Főleg, ha mostanában hallottál először róla és nem tudod hol kezd a tájékozódást. Ahogy a neve is jelzi, ez egy bevezető ismertető kurzus. Jó kiindulópont lehet azoknak, akik szívesen megismernék mit is takar ez a pedagógia. 

Ismétlésnek annak is hasznos lehet, akinek már van valamilyen kép a fejében, de jól jönne egy összeszedett bemutatás / egy átfogó ismertető a szemléletről.

És ha marad benned kérdés, kedvezményesen részt tud venni egy egyéni konzultáción! -50% kedvezmény egyéni tanácsadásra

Ha bizonytalan vagy, hogy neked való-e a kurzus, akkor nyugodtan írj egy üzenetet és segítek eligazodni!

Kiknek nem ajánlod? Miről nem lesz szó?

Ha már sok könyvet olvastál Montessoriról / Montessoritól, részt vettél angol nyelvű Montessori kurzusokon és képzéseken, akkor lehet ez az “Alapok” kurzus (ahogy a neve is jelzi) számodra általános vagy már ismert információkat fog tartalmazni. Persze egy új nézőpont és ismétlés nem rossz dolog, csak a kezdeti elvárások miatt jelzem előre! Ha bizonytalan vagy, hogy neked való-e a kurzus, akkor nyugodtan írj egy üzenetet és segítek eligazodni!

Ez egy 3 órás alap kurzus, tehát nem célja a pedagógus szintű mély Montessori szakmai ismeret. Témánként átlagosan 5-10 perc jut, hiszen inspirációnak – kiindulópontnak szánom. Ha szakmai továbbképzés érdekel, akkor írj egy e-mailt, mert szoktam tartani élőben csoportos workshopokat intézményeknek (bölcsődéknek és óvodáknak)!

Ez a kurzus nem fogja bemutatni az eszközöket, játékokat, berendezéseket  = erre vannak a korosztály specifikus kurzusaim, ahol részletesen kitérek ezekre. A “Montessori Alapok” kurzusban azt szeretném bemutatni, hogy mennyi mindent lehet alkalmazni anélkül is, hogy bármit is vásárolnánk. Itt a fókusz az ‘elméleten’ van.

Meddig lesz elérhető a videós kurzus?

A videókat egy online felületen tudod nézni, saját tempódban és általad kiválasztott időpontban haladhatsz a leckékkel. Ide 1 teljes évig be tudsz lépni és újrahallgathatod / folytathatod. 

Ha nem kaptad meg a visszaigazoló emailt, akkor kérlek vedd fel velem a kapcsolatot emailben: info@montessorijunior.com

Milyen IT eszközökre van szükségem a kurzus részvételhez?

A legfontosabb, hogy legyen stabil internet elérésed a használni kívánt eszközön.

Érdemes olyan eszközről részt venni, aminek elég nagy a kijelzője, hogy jól látható legyen a prezentáció.  Én ezért inkább az asztali számítógépet vagy laptopot javaslom, de ha telefonról vagy táblagépről szeretnéd követni, azt is megteheted. Minden eszközön működik. Csatlakozhatsz asztali számítógépről/ laptopról, Androidról / iPhone-ról/ iPadről. 

A LINKET MINDIG MENTSD EL, hogy később is be tudj lépni!

Hogyan tudok jelentkezni?

A videós kurzus részletes leírásánál alul található kék “MEGVÁSÁROLOM” gombra kattintva. Ez előhoz egy oldalt, ahol az alapadataid (e-mail cím, név, ország) és a fizetéshez mód kiválasztásával – ahhoz szükséges információk megadásával tudod véglegesíteni a vásárlásod.  “Vásárlás befejezése” gombra kattintva.

Ha befizetted, utána már ott is lesznek a videók és kezdődhet a kurzus.

Minden résztvevő saját, egyéni email-címét kérjük megadni! 

Adhatom ajándékba, utalványként a kurzust?

Igen. Kérlek ez esetben vedd fel velem a kapcsolatot e-mailben: info@montessorijunior.com

Az utalványt e-mailben megkapod, amit az ajándékozottnak elektronikusan / nyomtatva oda is tudsz adni.

Tudok majd kérdezni?

Az online kurzus egy előre felvett videóanyag, ezt csak hallgatni tudod.

De a kurzus résztvevői féláron vehetnek részt egy 60 perces egyéni konzultáción, ahol mindenki egyénileg felteheti a kérdéseit és kitérhetünk az őt érintő specifikus témákra.

 Erről ITT találsz bővebb információt. Ha érdekel ez a lehetőség és elvégezted a kurzust, akkor ÍRJ EGY EMAIL-T!

Nem kaptam e-mailt a jelentkezésem után, mit tegyek?

Jó email címet adtál meg? A gmail-es címek minden esetben működtek eddig – érdemes ezzel regisztrálni. Javaslom megnézni a spam mappát, sokszor sajnos oda teszi az üzenetem.

Tudsz új jelszót igényelni. 

Továbbra sem? Semmi gond. Én látom a rendszerben minden befizető nevét. Tudok új jelszót / új email címet is megadni. El tudom küldeni a belépési linkedet is közvetlenül.Írj rám: info@montessorijunior.com e-mailben 

Le lehet mondani?

Mivel ez egy online szolgáltatásnak tekinthető, azonnal a kezedben van a tudásanyag, nincs mód visszatérítésre vagy módosításra. 

Van még kérdésed?

Ha felmerülne benned bármilyen kérdés a megvásárlásod előtt vagy elakadtál a jelentkezés során, nyugodtan jelezd nekem írásban! Igyekszem minél hamarabb válaszolni.

VÁROK MINDENKIT SZERETETTEL!