Skip to main content

Montessori Babáknak

Üdvözlök mindenkit!

Várandós vagy? 1 év alatti kisbabád van? És
szeretnéd tudatosan támogathatni a természetes fejlődését?
Érdekel, hogyan tudsz a lehető legelőnyösebb körülményeket biztosítani neki? Szeretnéd kezdetektől gyakorlatba ültetni a Montessori szemléletet? Jó helyen vagy. 

Ezen a nagyon gyakorlatias “Montessori Babáknak” videós kurzuson  bemutatom, hogyan tudunk előkészíteni egy előnyös környezetet, ami ÉRZELMILEG ÉS FIZIKAILAG IS gyümölcsöző körülményeket teremt a gyermek fejlődésének kibontakoztatásához. 

Megemlítek néhány fontos fejlődési sajátosságot + kitérünk arra, hogy hogyan tudjuk ezt a természetes fejlődést támogatni a hozzáállásunkkal, kommunikációnkkal. Ezzel segíthetünk a gyermekeknek szilárd alapokat lefektetni az élethez.

TEVÉKENYSÉGEK: Miket csinálhatunk velük? Zene, szabad levegő, beszéd, mesélés – könyvek stb. 

OTTHONI TÉR: Külön rész szól arról, hogy hogyan rendezzük be a szobákat – alakítsuk ki az otthonunkat, ami támogatja az önállóságában és a fizikai-mentális fejlődésében. Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, mit kerüljünk el…  ami a fejlődési szintjéhez és igényeihez igazodik. Szó lesz az alvásról – ágyról / etetésről – szoptatásról / mozgásfejlődést elősegítő részről / öltözködésről – pelenkázásról, a biztonságról. 

JÁTÉKOK: itt valóban konkrét ajánlókat láthattok. Melyik életszakaszban – mikor – milyet / mit érdemes / mi – mit fejleszt és miért jó. Képekkel + videókkal + webshoplinkekkel.

+ DIY ötletek és ehhez extra AJÁNDÉK  letölthető pdf-eket!!! Például az összes baba körforgó sablon + 50 db kontrasztkártya minta + útmutatók! Ezek fantasztikusan tudják támogatni a vizuális fejlődésüket az első néhány hónapban.

Videók alatt összefoglalók, további linkek, könyvajánlók, ha valaki tovább szélesítené a tudását. 

Átfogó segítség a Montessori szemléletről – hiteles szakmai forrásból! Praktikus tanácsokkal. 

6 óra online videóanyag felvételről + letölthető pdf-ek, linkek, könyvajánlók

 • Mikor:

  Nem vagy időhöz kötve. Bármikor, amikor készen állsz. Saját tempódban, bárhonnan, az általad preferált időpontban nézheted végig a videókat. Megállíthatod, újrahallgathatod, átugorhatod… Teljesen rajtad függ. Felvételről megy. 

 • Hossza:

  Átfogó videóanyag
  1-1 óra játékok (külön 0-6 és 6-12 hónap),
  2 óra szobák berendezése – otthoni tér
  1 óra tevékenységekről (zene, mozgás, mese – beszéd stb.) + hozzáállás és fejlődési sajátosságok.

 • Ára:

  50 EUR (∼ 19 200 Ft)

  Az ár euróban van megadva, de a vásárlás forintban történik, így nincs szükség külföldi vagy euró alapú bankszámlára. 

 • Jelentkezés:

  Ezen az oldalon ALUL a “Megvásárolom” kék gombra kattintva, majd a szükséges mezők kitöltésével. Fizetés után már hozzá is férsz a kurzus anyagához.

 • Helyszín:

  100% online! A befizetés után már kezdheted is nézni a videós tartalmakat.  

 • Fizetés:

  Megvásárolom” gombra kattintva ⬇ alul ezen az oldalon. A fizetés gyors és biztonságos: egy kattintással fizethetsz Apple Pay vagy bankkártya segítségével.

  Minden adat titkosított csatornán keresztül áramlik, garantálva a maximális adatvédelmet és biztonságot.

Mit tartalmaz pontosan?

VIDEÓ ANYAG

 • Fejlődési sajátosságok és ebben mi hogyan támogathatjuk 

 • Mit csinálhatunk a babákkal? 

 • Otthonunk BERENDEZÉSE – szobák kialakítása

 • Konkrét JÁTÉKOK – eszközök 0-1 éves korban

A kurzus részeként:

 • Ajándék letölthető pdf anyagok: MOBIL SABLONOK, kontraszt kártyák stb.

 • Linkek: weboldalakhoz – webshopokhoz / online videókhoz / cikkekhez

 • Könyvajánlók a témákkal kapcsolatban

Várandósoknak és 0-1 éves babák szüleinek, akik már kezdetektől szeretnék támogatni a gyermeküket abban, hogy maximálisan kiaknázhassa a benne rejlő lehetőségeket! Montessori szemlélettel.

Itt tudsz jelentkezni. ➔

Ez a kurzus főleg az otthoni környezetről szól (beleértve a felnőttet – személyeket is), de kitér a konkrét dolgokra. Életkor-specifikus játékok, bútorok, berendezések, tevékenységötletek… képekkel és videóval bemutatva.

Mindemellett továbbra is hiszek abban, hogy a Montessori egy szemlélet és az otthoni környezet nem csak tárgyakból áll. Úgyhogy szó esik a megfelelő hozzáállásról / a kommunikációról = a felnőtt szerepéről, az érzelmi támogatásról (kapcsolódás, minőségi idő stb). A tiszteletteljes kommunikációt a szemlélet részeként érintjük!

Gyakori kérdések

Milyen korosztályról van szó?

0-1 éves korosztály. Bevezető részben néhány érdekességet mondok arról, hogy hogyan működik az agyuk, miként tanulnak, hogyan érdemes a saját hozzáállásunkat tudatosítani + a teret kialakítani ahhoz, hogy a lehető legoptimálisabb körülményeket teremtsük az ő fejlődésükhöz / igényeikhez. Várandósoknak is jó felkészülést nyújt!

Főleg a baba környezetére fókuszálunk (aminek része a felnőtt és a többi személy körülötte, testvérek). Az a célunk, hogy mindaz, ami körbeveszi a csecsemőt, az támogassa és ne pedig hátráltassa az ő önállósságát, természetes mozgásfejlődését, beszédfejlődését stb. Tegyük lehetővé neki, hogy kihozza magából a saját maximumát.

Ebben a kurzusban már lesz szó bőven az eszközökről, bútorokról, feladatötletekről

Kiknek ajánlod?

Leendő szülőknek és 0-1 éves korú babák szüleinek, akik tudatosan szeretnék támogatni a gyermek  ✅szellemi ✅ érzelmi ✅ fizikai fejlődését. Akit érdekel a Montessori és szeretné kezdetektől fogva beépíteni a gyakorlatba ezt a csodálatos szemléletet, otthon.

Akár ajándékba barátnőknek – rokonoknak is. Babaváróra például! Írjatok e-mailt, ha másnak vennétek és készítünk utalványt!

Mi az amire nem tér ki?

Jó tudni, hogy mire is fizet az ember, ugye? Mit várhatunk el és mit nem. Ha bizonytalan vagy a kurzus tartalmával (valami konkrétan érdekel, hogy lesz-e benne vagy sem és milyen mélységekben), akkor nyugodtan írj egy üzenetet és segítek eligazodni!

Ez a kurzus elsősorban szülőknek szól.  Nem célja a  pedagógus szintű mély Montessori szakmai ismeret. Ha szakmai továbbképzés érdekel, akkor írj egy e-mailt, mert szoktam tartani élőben csoportos workshopokat intézményeknek (bölcsődéknek és óvodáknak)!

+ A kurzusban (a környezet kialakítása és Montessori pedagógia szemszögből) lesz szó mozgásról + beszédről + étkezésről + alvásról is, de nem vagyok logopédus, szoptatási tanácsadó, alvásszakértő, védőnő, pszichológus stb. A témákban sok esetben ajánlok szakmai oldalakat linkekkel (videók alatti leírásban),  de én nem térek ki olyanokra, hogy mit tegyünk, ha nem eszik – pontosan mit mennyit mikor egyen / aludjon vagy nem alussza át az éjszakát / nem kúszik stb. Minden területnek meg van a maga szakembere (ez egy külön szakma – probléma vagy gyanú esetén mindig érdemes egyénileg utána járni) – én pedagógusként teszek említést ezekről. 

Nem lesz részletesen szó a “hisztikezelésről” / fegyelmezésről (ez nem a babás – csecsemőkre vonatkozó tematika része)! Későbbi kurzuson illetve egyéni konzultációk során lehet majd erről bővebben tájékozódni! A hozzáállást és a tiszteletteljes interakcióra kitérek, de a fegyelmezés – határok és “kihívásokkal teli szituációk” nem lesz fókuszban.

Meddig lesz elérhető a videós kurzus?

A videókat egy online felületen tudod nézni, saját tempódban és általad kiválasztott időpontban haladhatsz a leckékkel. Nincs határideje! 

Ha még pici a babád valamihez, később is itt lesz a videó. Bármikor be tudsz lépni és újrahallgathatod / folytathatod. Korlátlan ideig!

A BELÉPÉSI LINKET (jelszavaddal) MENTSD EL! Ha nem kaptad meg, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot emailben: info@montessorijunior.com

Milyen IT eszközökre van szükségem a kurzus részvételhez?

A legfontosabb, hogy legyen stabil internet elérésed a használni kívánt eszközön.

Érdemes olyan eszközről részt venni, aminek elég nagy a kijelzője, hogy jól látható legyen a prezentáció.  Én ezért inkább az asztali számítógépet vagy laptopot javaslom, de ha telefonról vagy táblagépről szeretnéd követni, azt is megteheted. Minden eszközön működik. Csatlakozhatsz asztali számítógépről/ laptopról, Androidról / iPhone-ról/ iPadről. 

Bármilyen böngészőből meg tudod nyitni, csak rá kell kattintani! MENTSD EL a regisztrációd után és ügyelj rá, hogy érvényes e-mail címmel regisztrálj. Javaslom, hogy inkább gmail-es fiókkal.

Hogyan tudok jelentkezni?

A videós kurzus részletes leírásánál alul található kék “MEGVÁSÁROLOM” gombra kattintva. Ez előhoz egy oldalt, ahol az alapadataid (e-mail cím, név, ország) és a fizetéshez mód kiválasztásával – ahhoz szükséges információk megadásával tudod véglegesíteni a vásárlásod.  “Vásárlás befejezése” gombra kattintva.

Ha befizetted, utána már ott is lesznek a videók és kezdődhet a kurzus.

Minden résztvevő saját, egyéni email-címét kérjük megadni! Az űrlapon beírt e-mail címre fogod megkapni a belépési linket.

Adhatom ajándékba, utalványként a kurzust?

Igen. Karácsonyra, születésnapra, babaváróra. Ajándékutalványt (pdf) is küldök, amit kinyomtatva vagy elektronikusan átadhatsz az ajándékozottnak.

Kérlek ez esetben vedd fel velem a kapcsolatot e-mailben: info@montessorijunior.com

Lehet más módon is fizetni?

Online banki utalás is lehetséges. Ezt szeretnéd, akkor kérlek külön írj rám!

Tudok majd kérdezni?

Ez az online kurzus egy előre felvett videóanyag, ezt csak hallgatni tudod.

Ha egyéni szituációt érint a kérdésed vagy komplexebb – hosszabb témát, akkor inkább egyéni konzultációt javasolok. Itt nem csak általános ajánlókat kaphatsz, hanem a saját élethelyzeteteknek – a gyermeked érdeklődését és fejlődési szintjét figyelembe véve találunk közösen egyéni / személyre szabott megoldást: játékokkal / fegyelmezéssel / kommunikációval kapcsolatban:

Erről ITT találsz bővebb információt.

Nem kaptam e-mailt a jelentkezésem után, mit tegyek?

Jó email címet adtál meg (gmail címek minden esetben működtek eddig – érdemes ezzel regisztrálni)? Érdemes megnézni a spam mappát, sokszor sajnos oda teszi az üzenetem.

Tudsz új jelszót igényelni. 

Továbbra sem? Semmi gond. Én látom a rendszerben minden befizető nevét. Tudok új jelszót / új email címet is megadni. El tudom küldeni a belépési linkedet is közvetlenül.Írj rám: info@montessorijunior.com e-mailben 

Le lehet mondani?

Mivel azonnal a kezedben van a tudásanyag (online szolgáltatás), nincs mód visszatérítésre vagy módosításra. 

Van még kérdésed?

Ha felmerülne benned bármilyen kérdés a vásárlás előtt vagy bizonytalan a kurzus tartalmával kapcsolatban (egy téma például konkrétan érdekel, hogy lesz-e benne vagy sem és milyen mélységben), akkor nyugodtan írj és szívesen válaszolok!

ITT ÍRHATSZ ÜZENETET